Розведення кролів може стати дуже прибутковим бізнесом

Розведення кролів та реалізація продукції цього напрямку може стати прибутковим бізнесом. Кінцевим продуктом кролів може бути не тільки смачне та корисне м'ясо, а й цінна шкура та кролячий пух. Водночас утримання і догляд за цими милими тваринами не вимагають великих фінансових витрат та багато часу. 

Для отримання якісної хутряної шкурки слід дочекатися завершення процесу линьки, яка зазвичай відбувається на шостий-восьмий місяць з дня народження тварин, пише Xpert

У світі існує понад двісті різновидів кролів, які можна розділити на три групи:

  • М'ясні породи
  • М'ясо-хутряні породи
  • Хутряні (пухові) породи

Купуючи кроликів для вирощування у власному господарстві, перевагу слід надати м'ясній породі, оскільки вона забезпечить достатню кількість м'яса, та й догляд за такими кролями здійснювати набагато простіше, бо вони менш вибагливі й відрізняються спокійним і доброзичливим характером.

Утримання кролів може бути як закрите (крольчатник), так і відкрите (коли тваринки утримуються на вулиці у клітках, ямах чи загороджених вольєрах, оскільки завдяки своєму теплому хутру взимку кролі здатні витримувати морози до мінус двадцати градусів).

Також може бути і комбіноване утримання (в теплу пору року кролики живуть на відкритому повітрі, а з настанням холодів переселяються у приміщення).

Клітка для кроликів має бути чистою, світлою та сухою. Необхідно пам'ятати про те, що кролики погано сприймають протяги та підвищену вологість повітря.

Підростаючий молодняк (до 3-місячного віку) може жити групками по кілька штук, але після того, як поведінка особин стане ворожою і агресивною по відношенню один до одного, кроликів необхідно буде розселити.

Самку, що має незабаром привести кроленят, також слід поселити в окрему клітку, з чітким розумінням того, що в ній і мати, і малята проведуть разом перший місяць життя.

Якщо клітку з тваринами планується використовувати на відкритому повітрі, її бажано утеплити (стелю, стіни і підлогу). У сильні морози кролики будуть вам за це вдячні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.