Бізнес на індиках повністю окупиться за три роки — думка

Бізнес на індиках загалом прибуткова справа. При домашньому виробництві, не виходячи на промисловий рівень, індича ферма має швидку окупність, рентабельність складає близько 34%. 

Враховуючи всі капіталовкладення (вартість будівлі, обладнання, корм), та якщо взяти двоцикловий період — то можливість окупитись збільшиться.

Для початківця достатньо 100 індичат, від яких в подальшому буде залежали розвиток стада. Але потрібно оцінити і рівень конкуренції. Якщо поблизу є великі птахофабрики, то конкурувати з ними вийде тільки у збиток.

Для розрахунку прибутку та планування бізнесу, необхідно спочатку розрахувати основні витрати:

  • обладнання приміщення усіма необхідними комунікаціями: електрикою, вентиляцією, водопроводом, а також встановити обігрівальні елементи
  • обладнати спеціальний майданчик для вигулу птиці
  • найняти ветеринара, який стежитиме за стан особин і лікуватиме їх при виникненні проблем
  • підбір якісного корму

Собівартість вирощування птиці в цілому і індиків конкретно залежить від кількості. Так, при розрахунку на 100 голів, які вартуватимуть близько 5000 грн, загальний прибуток складає понад 75 тис грн. 

Якщо займатись розведенням індиків як бізнесом, то слід пам'ятати, що ці птахи із задоволенням їдять зелені корми, при наявності пасовищ можна істотно заощадити на кормах.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.