Ціна на українські огірки буде рости — думка

На українському ринку овочів значно зросла ціна на тепличні огірки. Експерти пов'язують це зі стрімким скороченням пропозиції огірків на ринку на тлі стабільної активності покупців.

Про це стало відомо від UNIAN.

На початок листопада тепличний огірок продавався по 35-45 грн/кг ($1,33-1,71/кг), що в середньому на 45% дорожче, ніж минулого місяця.

«Сьогоднішнє зростання цін ще не межа — вони будуть рости й надалі, позаяк пропозиція на ринку залишається досить обмеженою. Самі виробники змушені підвищувати відпускні ціни у зв'язку з подорожчанням енергоносіїв», — сказано в повідомленні.

І хоча основну пропозицію на українському ринку становить продукція з Туреччини, ціни на турецький огірок також стрімко зросли. Сьогодні вони надходять у продаж від 35 грн/кг ($1,33/кг), тоді як ще наприкінці минулого тижня ціна на них не перевищувала 25 грн/кг ($0,95/кг).

«Ключові гравці ринку сходяться на думці, що дешевих огірків в поточному сезоні в Україні не буде. Ціни продовжать рости і далі на тлі проблем у сфері тепличного бізнесу не тільки в Україні, але й в більшості країн ЄС» ,

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.