Уряд дозволив використовувати державні гранти для оренди землі

Уряд дозволив підприємцям використовувати грантові кошти не тільки для оренди нежитлових приміщень, а ще й земельних ділянок, які будуть використовуватись у комерційних та виробничих цілях, інформує Міністерство економіки.

«Постановою скасовано визначення граничної суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв. Відтепер прийняття рішень за всіма позитивними результатами відбуватиметься протягом однієї хвилі без переносу розгляду на наступну хвилю. Це має прискорити отримання підприємцями грантових коштів, а згодом і створення нових робочих місць», — ідеться у повідомленні.

Крім того, зменшилась і кількість документів, які підприємці мають подавати до уповноваженого банку для оплати витрат за рахунок грантових коштів.

Також додалась можливість для підприємців-ветеранів отримати грант до 500 тис грн, адже до цього лише другий з подружжя міг взяти його. Також була скасована обов’язкова умова співфінансування при отриманні грантів розміром до 500 тис грн. 

Відтепер підприємцям-ветеранам необхідно буде використовувати власні або кредитні кошти лише при отриманні максимального розміру гранту на суму від 500 тисяч грн до 1 млн грн

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.