В Україні планують створити Реєстр рішень місцевого самоврядування

Реєстр рішень органів місцевого самоврядування необхідний для виконання одного із пріоритетних завдань реформи — забезпечення нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Такий крок дозволить громадам стати відкритими, підзвітними, і встановить певні антикорупційні запобіжники.

Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

«Україна зараз одна з країн в Європі, які не мають належної системи нагляду за законністю прийнятих рішень органів місцевого самоврядування. Це стає не тільки проблемою центральної влади, це стає проблемою органів місцевого самоврядування, які не можуть бути достатньо захищеним законом. І ми тут бачимо багато перспектив, як можна використати інструменти децентралізації для забезпечення прозорості. Коли ми проводили чисельні консультації про те, як саме може працювати система нагляду, ми усвідомили, що потрібно створити Реєстр рішень органів місцевого самоврядування», — сказала заступниця Міністра. 

Запровадити систему нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування дозволить ухвалення законопроєкту №4298, який покликаний переформатувати місцеві державні адміністрації в органи префектурного типу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.