Депутат Тернопільської райради підозрюється у вимаганні 300 тис. дол. США

НАБУ і САП спільно з СБУ повідомили депутату Тернопільської районної ради, який також є заступником керівника місцевої ОТГ, та адвокату про підозру у вимаганні від підприємця неправомірної вигоди у сумі 300 тис. дол. США, повідомляє пресслужба НАБУ.

«За грошову винагороду підозрювані обіцяли сприяти у придбанні ним аграрного підприємства із земельними ділянками. Крім того, про підозру у підбуренні до надання неправомірної вигоди повідомили власнику підприємства», — повідомили в НАБУ.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір з місцевою ТГ щодо права власності на землю. 

«У зв’язку з цим аграрій підбурив потенційного покупця до надання неправомірної вигоди у сумі 20 тис. дол. США судді Господарського суду Тернопільської області за прийняття рішення на його користь, а також 300 тис. дол. США заступнику керівника ТГ та адвокату за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду», — ідеться у повідомленні.

Після цього заступник керівника ТГ та його спільник почали вимагати за свої «послуги» від покупця підприємства 300 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.