Фермер з Чернігівщини відправив на смітник врожай яблук з 2 гектарів

На двох гектарах землі Валентин Баранець з села Атюша,що на Чернігівщині, висадив 2500 саджанців яблук. Тіль­ки зимові сорти: Джонахульд, Флорина, Ескольда 

У цьому році сад Валентина Микола­йовича порадував добрим урожаєм. Однак, закупівельники встановили мізерні ціни і фермер скоріш за все знову відправить врожай на смітник.

Про це стало відомо з видання Gorod. 

«Ціни на яблука немає. Сьогодні зимові яблука можна здати оптом по 2,5 гривні за кілограм. Хіба це ціна? Затрати вийдуть більші ніж доходи. Садівництвом займатися зовсім не вигідно. Минулого року на яблуко також не було ціни. Зібрав урожай у контейнери, помістив у погріб, а навесні виніс і викинув»,  — каже Валентин Миколайович.

Щодо переробки, чоловік каже, що це треба прораховувати. Якщо займа­тися переробкою, треба не два, а мінімум шість гектарів саду мати. Треба техніку купувати для обробітку саду, треба облад­нання для виробництва. Усе це дуже великі кошти, яких немає. 

Тим більш чоловік зауважив, що сад у нього для душі. Основна його зайнятість — Фермерське господарство «АТЮШІВСЬКЕ» та у полі, де проблем вистачає.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.