Фермер на Чернігівщині розорав заповідник

На території Седнівської селищної ради Чернігівського району виявлено не цільове використання земельної ділянки площею понад 8 га та вартістю більше 80 млн. грн. 

Передана в користування одному з суб’єктів господарювання згідно договору оренди землі земельна ділянка, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення, використовувалась останнім не за цільовим призначенням.

Про це повідомляє обласне видання ЧеЛайн.

«Так, вказана земельна ділянка з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та видом угідь згідно даних Державного земельного кадастру та проектів землеустрою — сіножаті, на момент проведення ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області перевірки розорана та використовувалась для вирощування сільськогосподарської культури (соняшнику, пшениці), що свідчить про допущення орендарем порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про землеустрій»,  — ідеться у повідомленні.

З метою захисту інтересів держави Чернігівською окружною прокуратурою пред’явлено до Господарського суду Чернігівської області позовну заяву в інтересах держави в особі Седнівської селищної ради про припинення договору оренди земельної ділянки шляхом його розірвання та її повернення Седнівській селищній раді Чернігівського району.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.