Уряд може визнати окупаційні адміністрації — ЗМІ

Уряд подав законодавчу ініціативу, яка дозволяє співпрацю українським органам державної влади з органами тимчасово окупованих територій, пише Главком.

Як повідомляє видання, документ спрямований  для виробництва ліків та торгівлі ліками, надання медичних послуг, торгівлі у сфері харчування, енергоресурсів, а також забезпечення послуг у сфері ЖКГ та співпраці в галузі освіти тощо.

Таку ініціативу з боку Кабміну просуває Ірина Верещук, віце прем'єр міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (ТОТ).

Також повідомляється, запропоновані зміни внесені до законопроекту 7646 та законопроекту 7647.

«Низка питань у пропозиції уряду мають на перший погляд гуманітарний характер і спрямовані нібито на підтримку українців на окупованих територіях, мова все одно йде про співпрацю з ворогом. За вісім років бойових дій на території України це перша законотворча ініціатива такого характеру», — ідеться у повідомленні Главком.

Також за повідомленням редакції, згідно документу, дозволяється виплата та доставка пенсій, грошової допомоги. Водночас експерти зазначають, така ситуація не нова, достатньо досвіду взаємодії України з ОРДЛО. Раніше всі громадяни України, які мали право і потребу отримувати виплати, приїздили на підконтрольну Україні територію, щоб отримувати ці кошти. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.