Рятувальники на Сумщині розмінували понад 4 га сільгоспземель

На території Сумщини піротехніки ДСНС вже обстежили понад 4 тис га земель сільськогосподарського призначення.

Заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси від реактивних систем залпового вогню, якими російські військові крили села під Сумами, тепер знаходять рятувальники. 

Про це стало відомо з видання Панорама.

«Понад 300 різноманітних снарядів росіян витягли з землі піротехніки на полях Сумщини. Без знешкодження небезпечної вибухівки аграрії не можуть починати посівну цієї весни», — пише видання. 

Заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси від реактивних систем залпового вогню, якими російські військові крили села під Сумами, тепер знаходять рятувальники. Частина з них встряли в український чорнозем, встигнувши розкидати навколо себе вибухівку.

«Найчастіше трапляються артилерійські снаряди, а також реактивні снаряди від систем залпового вогню типу «Смерч» та «Ураган», — сказав Олег Стрілка,  речник ДСНС в Сумській області.

Один з двох фугасів виявили мешканці одного з сіл області обабіч дороги і повідомили вибухотехніків. Він був виготовлений росіянами з металевої бочки, а всередині монтажною піною були зафіксовані 5 танкових снарядів і один від САУ.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.