Громада Кіровоградщини зреклась московського патріархату

Храм Покрови Пресвятої Богородиці в селі Аджамка, що на Кіровоградщині, вирішив перейти з Московського патріархату до Кропивницької єпархії Православної церкви України. 

Про це повідомляє Суспільне.

«Жителі релігійної громади Аджамської громади з дев’яти сіл зібралися та одноголосно проголосували за перехід до ПЦУ. Були активні віряни, які займалися цим. Зібрали 1200 підписів. Потім були збори, усі одноголосно ухвалили перехід до ПЦУ», — говорить Тетяна Зайченко, голова громади.

Після ухвалення релігійною громадою такого рішення, юридично перехід триває протягом місяця. За словами Тетяни Зайченко, настоятель Храму в Аджамці відмовився переходити зі своєю громадою до ПЦУ. 

«Коли громада зможе зайти у храм, залежить від багатьох речей. Якщо священник Московського патріархату буде боротися зі своєю громадою, це займе певний час, поки триватиме суд. Може буди від місяця до року», — каже  єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

На Вербну неділю в Аджамку приїхав священник з Кропивницького. Чи пустили його у храм, єпископ не знає. На Великдень до вірян поїдуть отець Петро з отцем Йосипом з обласного центру. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.