В Україні зросла середня вартість 1 гектару землі

За підсумками 6 місяців 2021 року чинного ринку землі в Україні середньозважена ціна за землю коливається на рівні близько 40 тисяч гривень за гектар. Станом на 28 грудня 2021 року в Україні середньозважена ціна 1 га земель для товарного с/г виробництва становила 33 135 грн.

Про це розповів Роман Нейтер, експерт Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки під час онлайн-презентації п’ятого випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня «Огляд стану земельних відносин в Україні».

«Ціна земельної ділянки варіюється залежно від типу земельної ділянки та її розташування. В середньому за перше півріччя ринку землі в Україні укладалося близько 470 угод на день, а сукупна площа укладених угод складає понад 150 тис га», — зазначив  Роман Нейтер.

Роман Нейтер зазначив, абсолютний рекорд ринку землі було зафіксовано 23 грудня — майже 1200 транзакцій і понад 3 тис га проданих земель.

Раніше Zemliak.com писав, що у 2022  році за гектар вільної землі продавці можуть просити від 2,5 до 3,5 тисячі доларів. У той же час, ця ціна буде різною: для вільних земель (які ніхто не орендує) вона буде вищою, а для земель, що знаходяться у довгостроковій оренді, нижчою.

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.