В Україні спростять процедуру набуття права на земельну ділянку

Перевірка відповідності набувача права власності, визначеним ст. 130 Земельного кодексу України, відтепер здійснюватиметься простіше.

Про це повідомляє Agropolit.com. 

У п'ятницю 15 грудня 2021 року на останньому засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики погодили зміни за законопроектом №6199, які дозволять не зловживати переважним правом при купівлі земельних ділянок та застосувати його в час набуття такого права, зокрема юридичними особами. 

Мова йде про набуття у власність земельних ділянок с/г призначення для ведення садівництва та особистого селянського господарства на невеликих ділянках.

Спрощення процедури вчинення правочинів щодо переходу права власності на невеликі земельні ділянки сільськогосподарського призначення стосується зокрема:

  • земельних ділянок с/г призначення для ведення садівництва — 0,25 га
  • земельних ділянок с/г призначення для ведення особистого селянського господарства, розташованих в межах населених пунктів, площею до 2 га.

«Законопроектом пропонується удосконалити процедуру набуття у власність покупців невеликих земельних ділянок для садівництва та земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, розташованих в межах населених пунктів. Запропоновано законопроект до 1 читання та включення його в порядок денний сесії», — зазначив Іван Чайківський. 

Також, за словами Івана Чайківського, секретаря Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народні депутати погодили зменшення навантаження на нотаріусів, спростивши перевірку права на купівлю землі одному з подружжя.

Читайте також: 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.