Старі пасовища дають Тростянецькій громаді 300 тис грн на рік

Тростянецька громада що на Сумщині здала в оренду 100 га старих фермерських пасовищ для овець під 68% НГО, що в сумі складає 300 тис грн на рік.

Про це особисто Zemliak.com повідомив Юрій Бова, очільник громади.

Як повідомив Юрій Анатолійович, в одному із сіл які були приєднані до громади, була виявлена закинута ферма-вівчарня. Поруч також розташований ставок. А іще яри, які займали площу майже 100 га. Росте гарна трава, пахуча. Можна влітку віночки плести. Ну і все, більш нічого там робити.

«Ми зробили таку інвестиційну пропозицію на 100 га пасовищ для овець. Яри — це чудова територія для цих тварин, і рівнини вівцям не дуже підходять. От є 100 га цієї класної з квітками мальовничої місцевості. Поруч є ставочок та колишня  ферма із 10 га господарського двору, де можна відновити тваринницькі комплекси на старому фундаменті», — каже Юрій Бова.

Також зазначилось, що поруч є скважина, підведена лінія електропередач, дорога й саме село недалеко. Тож громада почала шукати конкретного інвестора на конкретну ціль. 

«На різних зустрічах у різних містах України я питав: «А чи не треба вам місце, де баранів розводити?». Так знайшли ми кілька бізнесменів, які зацікавилися цією землею. Далі — аукціон», — додав міський голова м. Тростянець

У результаті плідної роботи громада передала ці, здавалося, нікому непотрібні ярки, в оренду інвесторам.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.