Тростянецька лікарня запустила власну сонячну електростанцію

Тростянецька міська влада, що на Сумщині, уже тривалий час реалізовує проєкт, який передбачає впровадження низки заходів із розвитку локальної мережі відновлювальної енергетики. 

Про це повідомляє Тростянецька міська рада.

«На покрівлі дитячого відділення у лютому було встановлено сонячну електростанцію, потужністю 45 кВт, яка забезпечує роботу корпусу, де розміщені лабораторії та тимчасово розміщена поліклініка. Фінансування цього проєкту здійснювалось коштом Швейцарської конфедерації в рамках впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки, сума вкладених коштів складає 3,3 млн грн», — повідомляє Тростянецька міськрада.

Також зазначається, завдяки спеціальним інверторам та акумуляторам, які встановлені у підвальних приміщеннях лікарні, так звана «зелена» енергія може накопичуватися та використовуватися під час перебоїв зі світлом чи у темну пору доби.

Досвід громади: Юрій Бова: Ми збільшили надходження від землі громади у селах на 7 млн грн

Повідомляється, потужності цієї електростанції вистачає, щоб забезпечити електроенергією два поверхи дитячого корпусу, крім рентгенівського та флюорографічного кабінетів. Починаючи з середини лютого, лікарня щомісяця економить близько 10 тис. гривень на оплаті електроенергії.

Крім цього, додатково на покрівлі корпусу стаціонару, встановлена та перебуває в процесі підключення сонячна електростанція на 63 кВт, яка забезпечить безперебійну роботу частини відділень стаціонару та модульної поліклініки, яка наразі будується на території Тростянецької міської лікарні.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.