На Київщині планують будівництво реабілітаційної ферми для військових

В Україні планують побудувати інноваційний реабілітаційний хаб «Захисник» для тяжкопоранених військових. Планується розташувати невелику ферму, швацьку і гончарну майстерні, ресторани.

Про це повідомляє Укрінформ.

Окрім медичної та психологічної допомоги їм надаватимуть можливість працювати та опановувати нові професії.

«Хаб буде інноваційним... Ми розуміємо, що 80% травм у військових пов'язані з ампутацією, і вони змушені будуть адаптуватися до соціального життя. Тому ми вирішили також з військовими зробити хаб, де вони зможуть працювати», — повідомила автор проекту журналістка Ганна Максимчук.

Також Максимчук додала, що за зароблені кошти військові зможуть допомогати собі та своїм родинам.

Реалізація проекту займе рік, на власній території Макарівська громада розмістить будівництво. Хаб буде повністю незалежним від енергетичної системи та водопостачання, а також на його території буде передбачено можливість сміттєпереробки.

«Сенс у тому, щоб кожен військовий, який зазнав ампутації, незалежно від рівня та стану здоров'я, отримав роботу і проходив реабілітацію не лише медичну та психологічну, а й зміг соціалізуватися через працю, прекваліфікуватися, опанувати нову професію. Щоб зміг реалізуватись після війни», — пояснила вона.

Автор проекту зауважила, що у хабі військові також отримуватимуть необхідну медичну та психологічну реабілітацію.

До його діяльності долучаться відомі українські митці, спортсмени, медійники, бізнесмени. Вони допомагатимуть зокрема, у зборах коштів.

Загальна вартість проекту становитиме до 7 мільйонів доларів, і 5 грудня стартує збір донатів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.