У селі Крищенці впроваджується соціальна послуга підтриманого проживання

В Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень у селі Крищинці Тульчинської громади відтепер стала доступна соціальна послуга  підтриманого проживання.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

«Ця послуга спрямована на допомогу випускникам інтернатних закладів у адаптації до життя в суспільстві, особливо тим, хто має інвалідність», — повідомила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, для цього зробили ремонт одноповерхового будинку, у якому тепер зʼявились 3 квартири з власними кухнями та ванними кімнатами. Він розрахований на 8 людей. 

Фінансування ремонтних робіт здійснено за кошти обласного бюджету у сумі 3,5 млн грн.

«Сьогодні поспілкувалася з 2 дівчатами, які будуть проживати в одній із квартир. Оля та Людмила, як і інші клієнти закладу, вміють готувати їжу, займаються городництвом, вміють користуватися банкоматом, із соціальним працівником відвідують Тульчин», — зазначила Наталя Заболотна.

Крім того, дівчата мають хобі, вишивають бісером картини і з захопленням про це розповідають.

Працівники Центру розвивають у них фінансову грамотність та сприяють працевлаштуванню, аби надалі вони стали ще більш самостійними, змогли жити повноцінним життям та нести за нього відповідальність. 

«У цьому і полягає уся мета послуги. Це величезне досягнення у соціальній сфері Вінниччини. Ті, люди, які будуть жити у будинку, який ми підготували спеціально для надання послуги підтриманого проживання, пройшли багато закладів, але це не давало їм такого розвитку, який вони отримають тут», — зауважила Перша заступниця Начальника ОВА.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.