Селяни з Вінниччини зможуть пройти обстеження без лікарні

На Вінниччині стартувала пілотна соціальна ініціатива «Лікар для села».

Спеціально обладнаний реактивами та медичним обладнанням медмобіль їздитиме невеликими населеними пунктами регіону. Усі бажаючі зможуть пройти первинне обстеження та отримати консультації лікарів.

Про це повідомляє UNN.

Проект реалізовано за підтримки БФ МХП-Громаді.

Даний проект триватиме місяць і охопить такі територіальні пункти: Очитков, Скеля, Велика Ростовка, Чагов, Борисівка, Якубівка, Бабій, Іллінецьке, Неменко, Росоша, Скитка, Липовець, Троща, Попівка, Войтівка, Ганнопіль, Клебань, Холодів , Заозерне, Оляниця, Степашки та Носівки.

«Через війну для мешканців українських сіл та невеликих міст суттєво ускладнилася логістика та можливості отримати первинні професійні консультації та медичний огляд. Тому вирішили взяти на себе відповідальність та реалізувати проект «Лікар для села», — розповідає про ініціативу Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП.

Усього маршрут медмобіля налічує 25 населених пунктів. Їх мешканців про приїзд госпиталю на колесах сповіщатиме місцевий староста. Загалом у рамках ініціативи « Лікар для села» люди зможуть отримати консультації терапевта, офтальмолога, провести УЗД, ЕКГ та перевірити рівень цукру у крові. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.