Імунологи назвали 6 причин, чому варто вживати волоський горіх

Волоський горіх є найдешевшим і найбільш популярним в Україні, він добре росте в наших погодних умовах. Цей горіх вкрай багатий вітамінами і корисними речовинами. Його головним недоліком є висока калорійність.

Попри свою високу жирність, волоський горіх ефективно знижує рівень холестерину в крові. Калій і магній в складі горіхів знижують ризик інфарктів та інсультів, зміцнюють стінки судин, призводять до норми артеріальний тиск.

Про це пише УНІАН.

Волоський горіх корисний для нервової системи через багатий вміст фолієвої кислоти і вітамінів групи «В» . Ці речовини допомагають впоратися зі стресом і депресією, покращують настрій. Волоський горіх корисний при безсонні і нервозності.

«Волоські горіхи позитивно впливають на гормональний фон жінок. Корисні вони при порушеннях менструального циклу і хворобливих місячних. Речовини в складі цього продукту нормалізують роботу статевих залоз. Вагітним жінкам рекомендується їсти цей горіх для профілактики дефіциту заліза», — кажуть лікарі. 

Пропри свою користь волоський горіх має низку недоліків, які заборонять вживати його де-яким людям:

  • Цей горіх є дуже сильним алергеном. З обережністю його слід вживати людям, схильним до алергій
  • Волоський горіх не можна їсти при псоріазі, екземі, нейродерміті та інших шкірних захворюваннях, оскільки продукт може загострити хворобу
  • При хворобах кишечника і підшлункової залози вживати горіх небажано
  • Переїдання від волоських горіхів може викликати головні болі, запалення мигдалин, набряк горла. Рекомендується з'їдати не більше 100 г горіха на добу
  • Волоський горіх дуже калорійний — він містить 653 ккал/100 г. З обережністю приймати людям із зайвою вагою.

Корисною для імунітету вважається олія горіха. Її рекомендується приймати для зміцнення імунітету проти респіраторних захворювань. Також олія волоського горіха має протипухлинну дію і підвищує опірність радіації.

Також олія волоського горіха корисна не тільки для імунітету, але і для шкіри. Вона зволожує і заспокоює шкіру, допомагає боротися з роздратуванням і лущенням. Таке олію застосовують для кращого загоєння ран, тріщин, виразок, венозного варикозу, однак рани не повинні кровоточити. Корисно наносити її перед засмагою.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.