Синевирська громада створила власний туристичний сайт

Цифрова трансформація туристичної галузі стала ключовим інструментом для зацікавлення подорожуючих та підвищення якості послуг Синевирської громади.

Так з'явився проєкт «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир.Горяни».

Про це розповідає Громадський простір.

За час проходження акселераційної програми «Громада 4.0» Синевирська територіальна громада розробила концепцію нового для туристичної індустрії диджитал-рішення.

«Брак єдиного інформаційного ресурсу в громаді, який би включав у себе всі дані про туристичні заклади, об’єкти та послуги, обмежував туристів у реальному оцінюванні можливостей відпочинку. Ідея розробити туристичний сайт із сервісом самостійного планування відпочинку з’явилася ще у 2021 році», — каже Мар’яна Місик, проєктна менеджерка Синевирської сільської ради, відповідальна за цифровізацію в Синевирській громаді.

Для реалізації проєкту громада планує залучити фінансування з різних джерел. Насамперед команда розглядає можливість отримання грантових коштів від організацій, які спрямовані на підтримку розвитку туризму та інноваційних проєктів. 

Також громада обговорює виділення коштів із місцевого бюджету на підтримку та розвиток туристичного потенціалу. Це може включати фінансування рекламних заходів, інфраструктурних поліпшень та забезпечення інших потреб проєкту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.