Українці зможуть обирати проєкти розвитку власних громад

Верховна Рада розглядає законопроєкт №9165, який дозволить першочергово спрямувати кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на проєкти регіонів, які найбільше постраждали від військової агресії рф. 

У разі ухвалення законопроєкту Верховною Радою, громадяни України зможуть обирати проєкти для своїх громад, голосуючи за них у застосунку Дія.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Законопроєкт зберігає логіку ДФРР, яка була напрацьована у попередні роки, однак на фініші ми пропонуємо застосувати інструмент прямої демократії — голосування за проєкти безпосередньо громадянами у Дії. 

«Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть подати проекти за кошти ДФРР через спеціалізовану онлайн платформу, де вони відбиратимуться спеціальною комісією. Однак на фініші голосувати за проекти будуть безпосередньо громадяни у застосунку Дія», — ідеться у повідомленні.

При цьому співфінансування з місцевих бюджетів має складати не менше 10%, а для бюджетів міст Києва і Севастополя та міських територіальних громад з населенням понад 225 тисяч осіб — не менше 50%.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.