Ділянку після помідорів краще обробити мідним купоросом — поради

Для боротьби з грибками, що знаходяться в ґрунті після вирощування помідорів, застосовують кілька препаратів. Найчастіше городники проводять обробки мідним купоросом. 

Якщо потрібно обробити землю з метою профілактики, то слід використовувати 0,5–1% розчин. Після цього потрібна обробка будь-яким фунгіцидом, пише Zemliak.com.

З препаратів, до складу яких входить мідь, також використовують Абіга-Пік, Оксихом, Купролюкс, Індиго, Квадріс та ін. Усі готові препарати, які продаються в спеціалізованих магазинах, готувати необхідно суворо за інструкцією, яка додається. Певну кількість речовин розводять у 10-літровому відрі з водою.

«На сучасному ринку також присутні і біологічні препарати. Їх роблять на основі природних складових, наприклад ґрунтового грибка триходерма і сінної палички, а саме: Фітоспорін, Гамаїр, Бактофіт, Алірін-Б, Тріхоцін, Тріхофіт, Тріходермін та ін», — кажуть знавці.

Якщо ж томати були заражені й описані вище препарати не допомогли позбутися хвороб, варто застосувати фунгіциди, які досить популярні серед фермерів: Скор, Профіт Голд, Танос, Фамокс, Цілитель.

Також рекомендовано поливати землю тим самим складом, що й восени, ранньою весною, після того як розтане сніг.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.