На Житомирщині в селах запрацювали мобільні аптеки

Житомирщина — десятий регіон країни, де розпочала свою роботу мобільна аптека. Така мобільна аптека обслуговуватиме Олевську, Народницьку та Словечанську громади, охоплюючи 53 найвіддаленіших села області. 

Про це стало відомо від Міністерства охорони здоров'я.

Аптеки «на колесах» забезпечують лікарськими засобами мешканців віддалених сіл, де відсутні стаціонарні аптеки, а доступ до необхідних медичних препаратів обмежений. У пересувних аптечних пунктах можна придбати як безрецептурні, так і рецептурні ліки. Усі рецептурні препарати відпускатимуться за паперовими та електронними рецептами. 

«У мобільних аптеках пацієнт може придбати лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за урядовою програмою «Доступні ліки» безоплатно або з частковою доплатою. Кожна спеціальна автівка обладнана необхідною матеріально-технічною базою, що забезпечує належний температурний режим та умови зберігання і транспортування медикаментів, а саме: холодильниками, генераторами, доступом до мережі інтернет»,  — повідомили в МОЗ.   

ДП «Укрвакцина» МОЗ України» запущено механізм інформування мешканців громад через телеграм канал t.me/TUT_apteka (або через пошук за назвою «Мобільна аптека ТУТ»). 

Додатково пацієнти мають змоги отримати інформацію про прибуття мобільного аптечного пункту від сімейного лікаря та органів місцевої влади, з керівниками яких погоджено маршрути.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.