Спеціальна система обрізки та підживлення допоможе отримати великі суцвіття бузку

Для отримання великих суцвіть бузку, окрім спеціально підібраного сорту, потрібна спеціальна система обрізування і удобрення, яку починають відразу після цвітіння.

Про це написав у своєму блозі Зенон Сич, професор, завкафедри Національного університету біоресурсів і природокористування України, селекціонер.

«Добра згадка про бузок: колись ми працювали у Львівському тепличному комбінаті (ПРАТ «Агрофірма «Провесінь»), а жили поряд у Лисиничах. Це село було закохане у вирощуванні квітів, серед яких комерційне значення мав бузок... Тут ми вперше побачили багато сортів і способи формування кущів для отримання великих суцвіть!», — написав Зенон Сич.

Основний принцип пишного цвітіння бузку: проріджуюче і формуюче обрізування, поливи (періодичні літні і вологозарядкові пізньоосінні) і удобрення.

Живлення спочатку проводять із перевагою азоту, щоб був максимальний ріст, а починаючи з липня вводять фосфорно-калійне та додають мікродобрива для формування суцвіть.

Усе починають робити відразу після закінчення цьогорічного цвітіння, з таким розрахунком, щоб до осені усе було готовим для буйного цвітіння.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.