Військовим та ветеранам пропонують відпочити поблизу села Бакота на Хмельниччині

Ветеранів, ветеранок та військовослужбовиць і військовослужбовців запрошують стати учасниками відновлювальної подорожі на Бакоту, яку самі волонтери — представники ГО ХОМГО «Територія» та спільноти Бакота Хаб — називають Бакототерапія. 

Що таке Бакототерапія?

Це відновлювальна 5-денна програма для ветеранів/ок та військовослужбовців/иць через повернення до природи, зцілення через походи, а також повернення до себе через взаємодію з іншими людьми. 

«У команді є психологи, митці та громадяни, яким не байдуже, але найголовніше — ви будете разом з людьми, які об’єднані спільним досвідом. На жаль, наша програма не розрахована на дітей чи інших членів родини. Це буде час тільки для Вас, в колі людей, що розуміють», — пояснюють організатори.

Що входить в програму?

Програма триватиме 5 днів та включатиме в себе прогулянки та екскурсії по лісах Подільських Товтр та схилах Дністровського каньйону, культурне та гастрономічне дослідження регіону, арт-терапію, плавання в Дністрі на сапах і не тільки. 

«Ми будемо багато ходити, говорити, мовчати, читати, писати, сидіти навколо вогнища та активно відновлюватись. Якщо ви любите природу, досліджувати нове та відчуваєте потребу трохи відпочити та побути зі своїми — подавайтесь», — закликають волонтери. 

Які умови та як дістатись?

Перший табір відбудеться з 13 по 17 травня. Збір у місті Кам'янець-Подільський, а далі трансфер до Бакоти. 

Участь в програмі, харчування та проживання у хабі та садибі є безкоштовною. 

Організатори просять подавати форму тільки якщо впевнені, що зможете взять участь в усіх п’яти днях програми. 

Також просять учасників утриматись від зберігання чи вживання алкогольних/психоактивних речовин під час табору. 

Важливо: реєстрація у формі не означає автоматичну участь у програмі. 

Після заповнення форми організатори зв'яжуться з вами для уточнення всіх деталей та підтвердження участі. 

Кількість людей обмежена, тому якщо на табір подасться більше людей, ніж зможуть прийняти, то будуть запропоновані альтернативні дати.

«Якщо ви хочете та маєте можливість приїхати до нас на Бакототерапію — заповніть цю анкету. Особиста інформація, яку ми збираємо в цій формі, буде використана тільки для формування цієї групи. Ми не створюватимемо та не поширюватимемо фото/відео з вашою участю без вашої згоди», — ідеться в повідомленні.

Якщо у вас є питання або уточнення — пишіть їх в особисті повідомлення на наші сторінки у Facebook або Instagram.

Проєкт реалізується Громадською Організацією «Хмельницьке Обласне Молодіжне Громадське Об'єднання «Територія» у рамках програми «U-LEAD з Європою». Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.