Вкривати троянди на зиму треба вже при 5 градусах морозу — досвід

Точної дати, коли варто вкривати троянди на зиму, не існує, тому орієнтуватися слід на показники термометра. Завдяки першим заморозкам, троянди загартовуються, тому не треба поспішати їх вкривати. При температурі вночі 5 градусів морозу, вже можна приступати до роботи, пише Zemliak.com.

«Зазвичай, проводять укриття троянд наприкінці жовтня — в середині листопада. Перш ніж вкривати троянди, обробляют їх їх 3% розчином мідного купоросу»,  — кажуть знавці.

Читайте більше: Чим укрити рослини на зиму.

Укриття для кущових троянд можна зробити двома способами. Зробіть курінь з двох збитих дощечок з щільним покривним матеріалом. Не використовуйте плівку. В другому варіанті проведіть мульчування на 20-30 см. Зверху покладіть сухе листя або гілки ялини. Другий варіант підходить лише для м’якої зими.

Щоб приготувати укриття для плетистих троянд, треба прищипнути пагони, видаліти листя, черешки та зняти з опор. Потрібно замульчувати основу куща, пригнути до землі батоги та покласти лапник. Зверху, також, слід укрити лапником. Потім замотують це все в агроволокно. 

Якщо кущ здерев’янів, його не загинають, поламається. Обгортають його рулоном з сітки або руберойду. Всередину кладуть сухе листя, хвою чи тирсу. Одягають мішок та прив’язують за допомогою мотузки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.