Науковець вдома вирощує понад 30 сортів часнику

Професор Зеновій Сич, за 100 км від зони бойових дій, займається вирощуванням овочів. Одним із найулюбленіших овочів вважає часник, якого має понад 30 сортів (французький, китай­ський, зі стрілками і без), передає Високий замок.

«Важлива умова високо­го врожаю — правильна сі­возміна. У середині жовтня висаджую зубки озимих сортів. На початку липня викопую дозрілі го­ловки. А вже через кілька днів звільнені площі засі­ваю редькою дайкон, пекін­ською капустою та кольра­бі», — каже Зеновій. 

Зібравши їх у листопаді, відразу переорює ділянку. Навесні ж тут «прописує» огірки, помідори, що теж виростають нівроку. Відтак можна знову повертати пе­кучий овоч.

Ще один хороший варі­ант сівозміни: після часни­ку — амарант, насіння якого Зеновій Деонизович збирав у січні. На окремих ділянках замінював його руколою та фацелією (як сидератами).

«Я хочу вирощувати часник» ― якщо ви так ставите питання, то, я хочу вам сказати, що ви будете в програші. Якщо ви ставите питання: в мене з’явилися гроші і я хочу розвинути часникове господарство. Тоді ви будете в виграші», — ділиться науковець.

До речі, господар тримає курей. Молоді курчата цілком можуть стати надійними захисниками капусти від попелиці та білокрилок, оскільки вони не проти поласувати маленькими комахами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.