Науковці розповіли, чим підгодувати суницю восени

Для зменшення осіннього водного стресу, в жовтні-листопаді слід провести вологозарядні поливи плантацій суниці з використанням добрив з легкодоступними фосфором та калієм DEFENDA МАКРО (4-20-20).

Про це пише Kurkul.com.

DEFENDA МАКРО — високоефективне збалансоване добриво, мінеральний склад якого розроблений для швидкого усунення дефіциту фосфору та калію, підвищує стійкість рослин до стресу та має фунгіцидну дію.

«Використавши восени сформований листковий ресурс для «накачування» тканин рослинного організму суниці елементами живлення, ми забезпечуємо кореневище і коріння суниці запасами поживних речовин, страхуємося від ризиків вимерзання та забезпечуємо майбутній врожай», — розповів кандидат с.-г. наук, доцент кафедри садівництва і виноградарства ЗВО «ПДУ» Віталій Лапчинський для компанії LNZ Group.

За словами фахівця, для забезпечення високої продуктивності плантацій суниці, в другій половині вегетації необхідно працювати на збільшення кількості та якості пагонів-ріжків на яких формуватиметься майбутній врожай. Так, розростання кущів, поряд із закладанням генеративних бруньок, призводить до формування великої листкової поверхні, звідки збільшується інтенсивність поглинання води й поживних речовин з ґрунту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.