Садівники назвали простий спосіб пересадки троянд

Проводити пересадку краще восени або навесні, коли рослини знаходяться в стані спокою. Тоді троянди не зазнають стресу та швидше адаптуються до нового місця. 

Висаджувати рослини слід на добре освітленій ділянці, в родючий та пухкий ґрунт. Важливо, щоб рослини не знаходилися на протязі та під прямими сонячними променями, пише Zemliak.com.

«Надто сухий або вологий ґрунт не підходять для троянд, тому не варто висаджувати їх на болотистих або піщаних ділянках», — кажуть знавці. 

Перед посадкою обрізають пагони на 20-30 см. Залишають 3-5 здорових бруньок на кожному. Також, приберають пошкоджені чи хворі пагони та листя.

Актуально: Чим укрити рослини на зиму

Коріння слід промити водою та обробити розчином марганцівки або фітоспорину. Посадкові ями роблять глибокими та широкими, щоб корені троянд вільно поміщалися. Дно ями розпушують та кладуть дренаж з керамзиту або гравію. Додають перегній, торф, компост та мінеральні добрива.

«Під час посадки обережно розподіляють коріння та поступово засипають ґрунтом, утрамбовуючи руками. Верхня нирка на пагоні повинна розташовуватися на рівні поверхні землі. Після посадки рясно поливають кущі теплою водою», — додали садівники.

Перші 14 днів після посадки треба регулярно зволожувати ґрунт та захищати кущі від прямих сонячних променів. Для цього використовують укриття з нетканого матеріалу або соломи. Також, можна внести слабкий розчин комплексних добрив.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.