Зимове укриття троянд слід робити при мінусових температурах

Для підготовки розарію до зими обрізати і вкривати троянди потрібно з настанням стійких холодів. В ідеалі температура повітря повинна доходити до 7°С морозу. У північних районах це можливо вже на початку жовтня, а на півдні ближче до середини листопада.

Про це пише Ukr.media

В обов'язковому порядку з куща потрібно зрізати не тільки все суцвіття, але і листя.

«Кущ повинен бути повністю оголеним. Тепер стебла потрібно вкоротити до 5 бруньок. Якщо бруньки погано проглядаються, можна просто відміряти від основи куща відстань в півтори-дві долоні», — радять садоводи. 

Слід прибрати все сміття і очистити площу поруч з кущем від бур'янів. Не зайвою стане і обробка ґрунту навколо куща протигрибковим препаратом.

«Наступний етап — підгортання. Суть його полягає в тому, щоб засипати обрізані кущі сухою землею на 8-10 см, щеплення повинне виявитися під шаром легкого ґрунту. Краще взяти верхній шар землі з саду і засипати горбком в середину куща. Тирсу для цієї мети використовувати не рекомендується, бо гарантія того, що дерево не було уражено будь-якими хворобами відсутнє», — зазначають експерти.

Підгорнутий кущ слід накрити. Матеріал в обов'язковому порядку повинен бути повітро — і водопроникним. Такі характеристики має агроволокно.

Ідеальне природне укриття можна зробити з гілля. Під прошарком ялинових гілок кущу буде забезпечений доступ повітря, а прикрита сніговою шапкою хвоя буде надійно зігрівати троянду взимку і не дасть кущу упріти під час відлиг.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.