Городникам розповіли, де та коли садити цибулю під зиму у 2023 році

Найкращий час посадки цибулі в місцевості з не дуже холодними зимами з кінця жовтня до початку листопада — за 30-35 днів до настання стійких холодів. Зокрема, якщо температура опустилася до 5 ºC і тримається кілька днів, значить, час саджати цибулю. 

Добрими попередниками для цибулі вважаються всі зернові, крім вівса, кукурудза, буряк, гірчиця, ріпак, фацелія, горох, квасоля, вика, помідори, салат, огірки і будь-яка капуста.

Про це пише Floristics.

«На одному місці цибулю можна вирощувати не більше двох років, наступного разу цибулю на цій ділянці, як і на ділянці, де ріс часник, можна висаджувати не раніше, ніж через чотири роки», — нагадують городники.

Актуально: Підготовка цибулі до зимової висадки 

Перед посадкою варто вибрати цибулинки діаметром близько 1,5 см, які є щільними та без пошкоджень. Замочити їх в гарячій воді протягом кількох хвилин, а потім у розчині марганцовки. Не відрізати сухий кінчик шийки цибулин, щоб уникнути гнильцю. 

«Між рядами залишити відстань 20 см, і можна варіювати від 3 до 10 см між цибулинками, в залежності від їхнього призначення. Глибина посадки — не більше 4 см», — кажуть знавці.

Можна використовувати золу, розподілену прямо в ямки. Цього вистачить до весни. Після посадки, коли наближаються холоди, рекомендується покрити грядку мульчею (з опалого листя, тирси або сіна).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.