Громади терміново мають переглядати прийнятий бюджет на поточний рік

У жовтні Парламент розгляне бюджетний законопроєкт 10037, який передбачає зарахування ПДФО до державного бюджету без подальшого переходу до громад. 

Враховуючи це, громади почали вносити поправки у власний бюджет зі скороченням видатків, оскільки набуття чинності Закону знаменує негайне припинення надходження ПДФО до бюджетів. 

Про це Zemliak.com дізнався після мониторингу проєктів рішень кількох міських рад.

Як раніше Zemliak.com вже писав, за попередніми підрахунками, громади недоотримають близько 130 млрд грн. Вже зараз можна побачити, що низка громад готують правки до проєктів рішень з бюджету, оскільки розмір бюджету може різко скоротитись в рази.

«Враховуючи, що в умовах воєнного стану військовий ПДФО значно наповнив бюджети громад, останні могли спрямувати ці гроші на закупівлі для військових. Однак, не всі громади вважають за потрібне саме такі дії, а використовують кошти на покращення власного статусу», — пише Zemliak.com.

Чи не в кожній області можна побачити, як з'являються нові об'єкти, що є не зовсім доречним в умовах повномасштабної війни.
Такі дії спричинили «бурні» обговорення у соцмережах та звинувачення посадовців у зраді. Тому, щоб позбавити спокуси місцеве самоврядування від «зайвих грошей», Військивий ПДФО спрямують на пряму до держбюджету.
(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.