Городникам нагадали, коли викопувати моркву

Термін збирання врожаю залежить від сорту моркви. Ранню можна збирати вже у липні, бо її період дозрівання становить до 3 місяців. Середньостиглі сорти моркви можна збирати в кінці серпня або на початку вересня. Період дозрівання цієї моркви становить 100-130 днів.

А пізні сорти можна збирати в кінці вересня, бо вони дозрівають протягом 150 днів, пише Книга порад.

«Період дозрівання залежить від погодних умов, регулярності поливу та підживлення. Першою ознакою зрілості моркви є сухе та пожовкле бадилля. Для того, щоб впевнитись в повній зрілості, потрібно просто викопати кілька коренеплодів та оглянути їх. Якщо морква має яскраво-помаранчевий колір, а на самому коренеплоді є маленькі корінці — це означає, що настав час збирати врожай», — кажуть знавці.

Збирати врожай моркви потрібно у суху та сонячну погоду. Якщо ґрунт пухкий та легкий, моркву можна обережно витягти руками, тримаючись за бадилля. 

«Якщо овоч не піддається вириванню, тоді можна трохи підкопати землю, а потім з легкістю витягти його — це полегшить та прискорить процес збирання врожаю», — додають городники.

Під час підкопування ґрунту, потрібно відступати від коренеплодів приблизно на 10 см., щоб не пошкодити їх.

Зібрану моркву необхідно розкласти на землі та залишити на сонці десь на 2 години, щоб вона добре підсохла. Після цього, потрібно видалити бадилля, зрізавши їх садовими ножицями та відправити на зберігання в погріб.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.