Пенсіонер з Тернополя на двох сотках землі вирощує 200 кущів помідорів

На приватній ділянці в місті Тернопіль Григорій Жук вже 40 років висаджує 200 кущів помідорів. За роки вдалося підібрати правильний догляд, тому городник отримує хороший врожай щороку.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

«Всі врожайні, це видно по грядках. Тут нема менш урожайних чи більш урожайних сортів. Вирощую високорослі та низькорослі помідори. Низькорослі — «Дубок», «Примадонна». Щодо високорослих, то це сорти «Каліфорнія» червона та «Каліфорнія» жовта. Одним помідором може наїстися ціла сім’я. Я їх вирощую на сік», — розповів Григорій.

Для консервації чоловік обирає сорт помідорів «Вишенька-черешенька», а на томатний сік бере великі помідори сорту «Каліфорнія».

«Великі помідори мають багато соку, а подовгасті — мало. Сорт «Де Барао» також не має багато соку, але ці помідори добре використовувати для консервації. А ось «Каліфорнія» підходить для виробництва соку. Я їх зриваю, витримую декілька днів у ящику, буває й до тижня. Це роблю для того, щоб були стиглі. Потім розрізаю на двоє чи четверо, кидаю в каструлю, не додаючи води, і ставлю на вогонь. Воно закипить, трішки провариться, аби маса розварилась. Беру товкач, яким мнуть картоплю, та викидаю на сито й перетираю. Залишається лише шкірка та зерно», — розповів Григорій.

Григорій Жук за освітою філолог. Він має майже 50 років педагогічного стажу. Половина з яких - це викладання у місцевому інституті. На пенсії активно веде Фейсбук та має свій канал на Ютубі. Навчився монтувати відео, в яких ділиться своїм досвідом. Про міське городництво чоловік розповідає і в місцевих газетах.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.