В Немішаївській громаді 500 домогосподарств отримали насіння овочів

Немішаївська громада, що на Київщині, стала однією із 382 громад, що отримали насіння овочів для весняної посівної в межах ініціативи AGRI — Україна від USAID.

Про це повідомляє Всеукраїнський конгрес фермерів.

Немішаївська громада опинилася в окупації з перших днів війни. Ворог нищив всю необхідну для життя інфраструктуру, стріляли по цивільних будинках.

«Будинки стріляли танками та чекали  поки повністю вигорять. Гасити не дозволяли», — згадує Наталія Александрова, мешканка смт. Немішаєво.

Люди жили без води, електрики та опалення. Але навіть попри регулярну небезпеку обстрілів, люди  обробляли землю і готувались сіяти городи, бо повсякденний побут допомагав їм відволікатись від тяжких реалій.

Цікаво: Король Карл третій на дозвіллі доглядає власну органічну ферму

Громада наразі оговтується від окупації. Сьогодні забезпечують гуманітарні потреби місцевого населення та переселенців. Актуальним залишається  питання городніх і садових весняних робіт. Це, за словами заступника громади, важлива складова економічної стабільності громади

«Наразі в громаді проживає більше 800 внутрішньо переміщених осіб, частина з яких активно долучається до весняних городніх робіт. Допомога надана в рамках проекту допоможе їм забезпечити себе та свою родину необхідними продуктами», — зазначив Максим Корнієнко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Кожен мешканець громади має свою історію випробувань, але об’єднує усіх віра у перемогу та турбота один про одного.

Адміністрування та логістику насіння здійснювала Всеукраїнська асоціація громад у межах проекту «Згуртовані громади» у партнерстві з Nova Poshta Humanitarian.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.