Господарське мило захистить перець від попелиці

Серед народних засобів боротьби з попелицею на перці найпоширенішим є звичайна вода. Можна змивати шкідників напором води зі шлангу і, якщо ділянка невелика, обприскувати мильним розчином. Для цього натирають 100 г (брусок) господарського мила і розчиняють у 10 л води.

Також можна додати склянку деревного попелу, перемішати і дати настоятись добу. Потім обприскують заражені рослини й повторюють обробку через тиждень, пише Zemliak.com.

Попелиця на перці часто з’являється разом із мурахами, мігрує з культури на культуру, а її солодкі виділення окрім їжі для мурах є також добрим середовищем для розвитку грибків.

Замість мильного розчину можна застосувати настій гірких трав: чистотіл, деревій, тютюн, цибулиння й пижма. 

«Необхідно 1 кг трави залити окропом, настоювати годину, долити води до 10 л. Наступного дня починати кропити», — кажуть експерти. 

Попелиця на перці в теплиці — також поширене явище, бо шкідник активізується часто в посадках із поганою вентиляцією. Щоб відлякати попелицю, можна поміж грядками перцю посадити коріандр і м’яту, а щоб більше привабити хижаків-сонечок, посіяти ромашки й чорнобривці.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.