Кульовидні хризантеми необхідно прибирати при морозах — досвід

Кулясті хризантеми на початку листопада потрібно викопувати і прибирати на зберігання, т.я. вони погано переносять зимівлю у відкритому ґрунті.

У рослин обрізають стебла залишивши приблизно 15 см від кореня, викопувати треба з грудкою землі, видалити листя, скласти в ящик і засипте торфом або тирсою.

Про це пише Ukr.media. 

Перше з чого потрібно почати догляд в жовтні —вчасно проводити полив, особливо в суху погоду тапідгодувати добривом. Проводять її саме в розпал цвітіння: в 10 л відрі з водою розводять по 1 ст. л сульфату калію і комплексного добрива для квітучих рослин.

«Необхідно вчасно підв'язувати або робити опори до високих сортів хризантем, тому що їх стебла легко ламаються», — наголошують досвідні садоводи. 

При настанні заморозків до -3°С кущі хризантем необхідно вкривати покривним матеріалом. Вранці не варто рано відкривати квіти, різкий перепад температур теж шкідливий для них.

Досвід показує, що ні в якому разі не можна вкривати квіти поліетиленовою плівкою: під нею накопичується волога, яка в морозну ніч перетворюється в кристалики льоду. Також якщо хризантеми ростуть в діжках або ящиках, то на час стійких холодів їх краще занести в тепле приміщення.

За морозостійкими хризантемами догляд простіший. Вам потрібно зрізати кущі до ґрунту і зробити укриття з сухого листя шаром 20 см. Верх накрити покривним матеріалом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.