Релігійна громада села Молочки разом з настоятелем перейшла до ПЦУ

Релігійна громада села Молочки Краснопільської громади Бердичівського району перейшла із УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України. Рішення про перехід люди разом із священником ухвалили на загальних зборах.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ єпископ Паїсій, передає Суспільне.

"22 серпня 2024 року в єпархіальному управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії у супроводі Чуднівського благочинного протоєрея Андрія Артемчука прийняв уповноважених парафіян Свято-Вознесенського храму села Молочки на чолі з настоятелем протоєреєм Михайлом Шукостом. Після загальних зборів ця релігійна громада разом із настоятелем ухвалила одноголосне рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та послідувала Томосу про автокефалію та увійшла до Помісної Православної Церкви", — написав єпископ Паїсій.

Представниця ініціативної групи релігійної громади села Молочки Валентина Заруцька розповіла, що рішення вийти з-під підпорядкування Московського Патріархату та перейти до ПЦУ місцеві жителі ухвалили 7 серпня 2024 року, а 14 серпня у місцевому храмі відбулося перше Богослужіння українською мовою.

"Ми хотіли і раніше позбавитися цієї московської залежності у селі. А після того, як російські війська 24 лютого 2022 року вдерлися в Україну і почали чинити звірства і терор, це питання постало особливо гостро. Просто відразу після повномасштабного вторгнення люди були приголомшені: хтось пішов захищати країну, хтось зайнявся волонтерством, і руки, як то кажуть, не доходили. А ще — ми щиро сподівалися, що на рівні держави ухвалять рішення — і всі московські храми одночасно закриють у примусовому порядку. Однак цього не сталося. Тож, ми зрозуміли, що треба щось робити, бо за нас це ніхто не зробить", — сказала жителька села Молочки Валентина Заруцька.

Остаточне рішення виходити з-під російського підпорядкування храму жителі села ухвалили після того, як у сусідньому з ними селі Краснопіль релігійна громада на чолі зі священиком одностайно перейшла до ПЦУ.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.