На Закарпатті будується перший собор ПЦУ

В Ужгороді будується перший собор Православної церкви України. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Кафедральний собор ПЦУ збудують поруч з капличкою. На території майбутнього храму відбулася літургія, під час якої у фундамент заклали капсулу та наріжний камінь.

«Церква невеличка, але слава Богу вона є. Церква українська і богослужіння проводиться українською мовою. На перших початках було небагато людей, але зараз вже людей у цій церкві повно і ще й стоять надворі. З часом видно, що людей більше приходить, і замало буде маленької церкви. Треба більший храм, щоб у ньому міг співати і хор», — сказав Василь Щомак, який прислуговує у капличці під час богослужінь.

Точних термінів, коли храм добудують, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій поки не називає.

«Заввишки храм буде 45 м, а його площа близько 300 кв м. Храм буде побудований у вигляді хреста. Вітражі на вікнах будуть зображати українську вишиванку», — сказав архітектор Олег Слєпцов.

На верхівці храму буде чотиристоронній хрест. За словами архітектора, в будівлі буде багато унікальних елементів з православної історії. зверху 51 дзвін, вони будуть комп’ютерними, Вони стаціонарні, і молоточки вибиватимуть мелодію, на яку запрограмовані.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.