На Полтавщині приватизували церкву

У Лохвиці, що на Полтавщині, релігійна громада Благовіщенського храму УПЦ проголосувала за зміну підпорядкування і перейшла до Православної церкви України. Водночас релігійна громада звернулася до правоохоронних органів для з’ясування правового статусу храму та земельної ділянки під ним.

Із 2009 року ця сакральна споруда, пам’ятка історії й архітектури XIX століття та найстаріша мурована будівля міста, перебуває у приватній власності, пише Голос України.

Збори також проголосували за припинення повноважень настоятеля Благовіщенської церкви Михайла Товстяка та обрали нового настоятеля священика ПЦУ.

Цього року лише три релігійні громади Полтавщини — в Кременчуці, в селі Білецьківка та смт Новооржицьке — змінили юрисдикцію і перейшли з УПЦ до ПЦУ. Тепер до них приєдналися і парафіяни Благовіщенського храму.

Водночас Кременчуцька єпархія Української Православної Церкви (московського патріархату) спростувала інформацію про нібито перехід до Православної Церкви Україн релігійної громади Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Лохвиця Полтавської області.

Наголошується, що парафіяни з настоятелем Благовіщенського храму м. Лохвиця протоієреєм Михаїлом Товстяком залишаються вірними Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.