На Волині громада судиться зі священником московського патріархату через приміщення

Релігійні суперечки в селі Раків Ліс, що на Камінь-Каширщині, тривають понад чотири роки. Розбрат розпочався, коли частина мешканців села захотіли перейти до Православної церкви України. Храм відстояли, а добудову, де мешкав священник із родиною, забрати не вдається донині, інформує Волинська Служба новин.

«Досі на території храму моляться дві релігійні громади, — йдеться у повідомленні.

Будиночок, в якому дозволили облаштуватися тодішньому священнику, він сприйняв як свою власність. Власні права пішов відстоювати до апеляційного суду.

«Як у казочці про лисичку та зайчика. Зайчик пустив лисичку до себе пожити. То отут станом на сьогодні лисичка виганяє зайчика зі своєї хати і каже: ні-ні, це не твоє, це моє. Пробачте за аналогію. Станом на сьогодні Ростислав Сіжук з родиною має гарний двоповерховий будинок, обкладений червоною цеглою, на вулиці Максима Рильського в Камінь-Каширському. Фактично проживає там. У спірну будівлю навідується час від часу, тримає її замкненою, не дає туди доступу релігійній громаді», коментує адвокатка від релігійної громади ПЦУ Юлія Спіріна.

На засідання до суду Ростислав Сіжук не приїхав. Юлія Спіріна говорить, що таким чином священник затягує процес.

«Українська громада служить, то люди, які збираються в нього, або співають, або відбуваються якісь невеликі богослужіння церковнослов’янською мовою. Зрозуміло, що емоційний стан і в одних учасників, і в інших є далеким від того благословенного стану, коли ми виходимо з церкви після богослужіння», – каже Юлія Спіріна.

Слухання справи перенесли на 13 грудня.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.