Церкву на Львівщині відреставрують за 6 млн грн

Церкву Святого Онуфрія у Буську, що на Львівщині, відреставрують за 5,97 млн грн, інформує видання Варіанти.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів закупівлю у системі ProZorro на реставрацію дерев’яної церкви Св. Онуфрія у Буську, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 24 травня цього року, участь у ньому взяли підприємство об'єднання громадян «Центр комплекс», ТОВ В.Ф.Ф. та «Будівельна компанія «Сітіград».

Переможцем аукціону став «Центр комплекс», який готовий виконати такі роботи за 5 970 183 грн. Початкова вартість закупівлі становила 6 256 186 грн.

«У храмі здійснять повну реставрацію будівлі, оброблять захистом дерев'яні конструкції храму, облаштують електроосвітлення і систему блискавкозахисту», — сказано в повідомленні.

Дерев'яна церква Святого Онуфрія у м. Буську є пам’яткою архітектури національного значення, збудована у 1680 році в передмісті Воляни (нині вулиця Б.Хмельницького) на місці стародавнього городища в оточенні давніх валів.

У першій половині XVIII століття було виготовлено п'ятиярусний іконостас з різьбою в стилі бароко. У 1905 році храм відремонтували, а наступного року в інтер'єрах з'явився настінний живопис.

Наразі це діючий храм Української православної церкви Київського патріархату.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.