У селі Застав’є запрацювала оновлена бібліотека

У п'ятницю 1 жовтня 2021 року  у селі Застав’є Великогаївської територіальної громади відкрили нове приміщення бібліотеки-філії. Дійство приурочене до Всеукраїнського Дня бібліотек.

Про це повідомляє голова Великогаївської сільської ради ТГ.

Раніше сільська бібліотека знаходилася в приміщення старої школи.

«Бібліотека — місце, де сходяться минуле з теперішнім та майбутнім. Це місце розуму і сили! Переконаний, що творчість, креативність, цілеспрямованість та наполегливість є складовою успіху в бібліотечній роботі»,  — написав голова громади 

У приміщенні клубу на другому поверсі працюватиме книгозбірня. Бібліотекарі та інші працівники культури готуються до її відкриття. У бібліотеці буде одна працівниця. Для Уляни Палчинської це перший досвід роботи у цій сфері. Жінка каже, до цього завідувала клубом

«Сьогодні ми готуємося до завтрашнього дня. Прибираємо, розставляємо стелажі. Тут будуть сьогодні розставлені всі книги. Яких у нас 4 273. Надіюся, що будуть заохочувати молодь, щоб сюди приходила, читала», — каже жінка.

Від відділу культури поступила пропозиція, щоб виділити кошти на ремонт цього приміщення на другому поверсі. Бюджетна комісія сільської ради підтримала. Кошти були виділені. Це 91 тисяча гривень з бюджету сільської ради. До цього проекту долучився місцевий фермер, меценат.

Загальний кошторис ремонтних робіт становить — 91880,00 грн та за кошти мецената — 68660,00 грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.