На Вінничину запрошують багатодітні сім'ї

В село Безводне Вінницької області запрошують потенційних мешканців  — продають будинки під безвідсоткову розстрочку, здають будинки з господарством і навіть дають жити безкоштовно, та проводяться екскурсійні тури, на яких можна дізнатись в чому цінність цих місць.

Пише про це видавництво segodnya.ua.

Господар одного з таких будинків продає його за 50 тисяч разом з великим присадибною ділянкою. У будинку три просторі кімнати. У дворі гараж, сарай і кухня. Таких будинків тут близько двох сотень.

Село ідеально підходить для вирощування екологічно чистих овочів і фруктів. А зняти будинок можна за сто гривень на добу.

Як повідомляє Голос України, до села Безводне проводяться екскурсії.

«Тур до Безводного буде ботанічний, етнографічний та ландшафтний, Покажемо старі дуби, 200-літню козацьку криницю, кам’яний арочний міст. Його особливість у тому, що він на суші. Річки немає, а міст стоїть»,  — зазначив його організатор, столичний геолог Геннадій Сільченко.

Тут всього 40 жителів і вони мріють відродити село. Розвивають зелений туризм, відроджують старовинні рецепти українських страв і запрошують до себе всіх мандрівників.

Староста села Володимир Бойко, проводить до старих дубів. Табличка біля одного з них свідчить, що велетню уже 530 років, інший не набагато молодший, йому півтисячоліття. Цямриння видовбане з каменю, діаметром понад два метри, вагою не менш як дві тонни.

« Ми б хотіли, щоб наше село продовжувало жити, тобто бажано, щоб це були і члени багатодітних сімей, і сім'ї з дітьми, ми і не проти переселенців, якби вони теж вкладали якусь роботу в розвиток нашого села»,  — сказав староста села Володимир Бойко.

А в сусідньому селі Оксанівка жити в порожніх будинках можна безкоштовно. Головне  — доглядати за будинком.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.