Найбільший малиновий пиріг занесено в Книгу рекордів України

На Вінниччині 17 липня, в с Чернятин Северинівської громади Жмеринського району розпочався обласний фестиваль «МалинаФест», під час якого спекли найбільший в країні 20-метровий малиновий пиріг. Його рекордний розмір зафіксували представники Книги рекордів України.

Учасники фесту також представили вирощену і зібрану власноруч малину, посадковий матеріал, а також приготовані власноруч страви з малини. 

Про це пише Укрінформ, за повідомленням начальника управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА Ольга Дернова.

«У Северинівській громаді традиційно вирощують багато малини, адже це один з осередків садівництва і ягідництва нашої області. Тому фестиваль  — це поєднання здобутків місцевих аграріїв і культурної складової. Тому перший обласний фестиваль малини проводимо саме тут. А його родзинкою стане найбільший у країні малиновий пиріг»,  — повідомила Дернова.

Експерти вважають,що організіція фестивалів в Україні проводиться для популяризації економіки громади та її туристичного потенціалу.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.