Покинутий хутір Козаки заселила родина з Львівщини

На хуторі Козаки, що на Львівщині, проживає єдина родина — Павло та Христина Кулінець разом зі своєю донькою Даркою. Павло придбав там будинок 10 років тому, коли ще був студентом. У 2015 році родина переїхала туди жити.

Про це розповідає Суспільне.

«Будинок був старенький і ми думали, що будемо мати тут дачу, а жити або в Бродах, або в Станіславчику, але приїжджали сюди разом, прибирали територію, і коли вже багато сил вклали, вирішили, що найкраще жити тут», — розповідає жителька хутора Христина Кулінець.

Згодом пара придбала сусідній будинок. Зараз живуть у ньому. Більшість робіт зробили власноруч, але розповідають, що часом приїздили родичі та друзі, щоб допомогти. 

«Наші мрії — найперше, щоб війна закінчилася перемогою України. Тоді ми могли би далі зі спокійною душею доглядати наших бджілок. Ми хотіли б тут зробити кемпінг для людей, які б хотіли познайомитися ближче з природою «Малого Полісся». Якщо вже широко мріяти, то ми б хотіли взагалі створити тут заповідник», — говорить житель хутора Козаки Павло Кулінець.

Сім’я також волонтерить, вони знаходять і передають Збройним силам необхідні речі. Також Павло разом із донькою Даркою доглядають за пасікою. Наразі їхня пасіка налічує близько 200 сімей.

До повномасштабної війни Павло працював у галузі туризму з гостями з Німеччини. Наразі, каже, волонтерство займає багато часу. Також пара облаштовує гостьовий будиночок для майбутнього розвитку зеленого туризму.


Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.