На Львівщині садівник вирощує 25 гектарів фундука

Підприємець з Новороздільської громади вирішив засадити 25 гектарів саджанцями фундука. Він отримав від держави грант на понад 6 мільйонів гривень за програмою «Свій сад», інформує Суспільне.

Саджанці підприємець закупив на Закарпатті. Розповідає, що це італійські сорти.

«Це є промисловий сорт, який зимостійкий, витримує до 30 градусів морозу і вологостійкий. Висадку ми почали в кінці березня і протягом квітня ми її закінчили. Тут висаджено 16 334 саджанці», — каже чоловік.

Раніше Олександр Батьковець вирощував гречку та інші традиційні культури. А віднедавна вирішив зайнятися садівництвом. Підприємець засадив 25 гектарів саджанцями фундука. Розповідає, що раніше ця земля була малородючою, тож довелося довго її розрівнювати та розчищати.

«Фундук — це культура, яка на 20% тільки задовольняє попит нашої держави. Решта закуповується. Вивчали досвід закарпатських товаришів, вони займаються цим років 5 і більше, і вирішили вирощувати. Взяли землю в оренду. Два роки ми її підготовлювали», — каже підприємець.

Олександр Батьковець каже, що посадити сад йому вдалося завдяки державній програмі. Він виграв грант на понад 6 мільйонів гривень і вже найняв десяток працівників. А у майбутньому, коли фундук почне плодоносити, планує закупити ще й обладнання для переробки горіхів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.