Експерти повідомили про підсумки медового сезону

Незважаючи на збитки, завдані галузі бджільництва через військову агресію рф, в 2022 році в Україні зібрано хороший медовий врожай. У порівнянні із минулим роком, обсяги експорту можуть зменшитись на 70%.

Про це повідомляє пресслужба компанії «Знатний мед». 

«Обсяг меду, зібраного в Україні цього року, складає 120-140 тис. тонн. Щодо експорту, то перше півріччя було провальним, перспективи у другому півріччі теж не викликають оптимізму: є труднощі із логістикою та проблеми з роботою переробних підприємств. Крім того, багато пасічників не здають мед закупівельникам, сподіваючись на більш високу ціну», — зазначає Валерій Курейко, бджоляр та співвласник ТМ « Знатний Мед». 

Повідомляється, що до війни Україна була одним за найбільших експортерів меду до Європи — загальний обсяг експорту у 2020 р. склав понад 80 тис. тонн, у 2021 р. понад 60 тис. тонн. 

З початком війни, саме ті області України, де найбільш розвинене бджільництво, зазнали шкоди через бойові дії або ж потрапили під тимчасову окупацію — Харківська, Сумська, Луганська, Донецька, Миколаївська, Херсонська, Запорізька. Кочівні пасіки стикнулися з проблемами через складнощі пересування всередині країни, комендантську годину, тощо

Читайтет також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.