Винороби поділилися бюджетним рецептом домашнього вина

Приготувати смачне домашнє вино із мінімальними витратами можна за давнім рецептом. Для цього потрібно чітко витримувати технологію на кожен період дозрівання такого напою, пише Znaj.ua

У перший день потрібно взяти 2,5 кг будь-яких ягід та потовкти їх, додати 50 г родзинок і 400 мл води.

У другий день потрібно додати 200 г цукру і ще стільки ж води.

Далі йде слід зробити перерву на тиждень.

«На 8-й день потрібно віджати й відкласти в посудину поряд мезгу і додати ще 200 мл води, 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або ж просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою виконати невелику дірку. На 11-й день у мезгу варто додати 200 мл води і 100 г цукру; у сік (під гідрозатвор)  — 500 мл води і 500 г цукру», — сказано в рецепті домашнього вина.

На 17-й день треба віджати мезгу, в отриманий сік додати 400 г цукру, 400 мл води і перелити в ємність із гідрозатвором.

Через 21 день до всього додаємо знову 400 мл води і 200 г цукру. Коли бродіння буде закінчено, рукавичка почне поступово опускатися. Вино треба злити з осаду і розлити по підготовлених заздалегідь тарах.

«Виходить неймовірно смачно, а головне бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати кожен раз на застілля нову пляшку», — кажуть автори рецепту.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.