У селі на Буковині побудували будинки для багатодітних сімей

У селі Їжівці Сторожинецького району Чернівецької області на пасовищі побудували будинки для молодих сімей та багатодітних родин, одночасно почали розбудовувати вулицю, яку назвали Молодіжною. Для цього місцева влада змінила цільове призначення цієї земельної ділянки, що розташована за межами населеного пункту.

Про це пишуть на сайті Молодий буковинець

«Щоб врегулювати спірні питання, ми розпочали процедуру зі зміни цільового призначення розданих земель, які призначалися для ведення сільського господарства. Два роки тому підготували генеральний план забудов, торік замовили проєкт і внесли зміни до меж населеного пункту. Раніше цей масив слугував для селян пасовищем. Землю тут почали виділяти ще дев’ять років тому. Земельні ділянки отримали ті багатодітні родини, хто не мав ділянки у приватній власності»,  — розповідає Анатолій Піцул.

Площа вулиці Молодіжної становить 20 га, і нині тут є майже 60 житлових будинків. Біля кожної хати є присадибна ділянка, середній розмір якої — 25 соток. Кожний забудовник сам обирав собі проєкт. Тобто будинки  — індивідуального проєкту, а не типового.

«Поки син перебуває на заробітках за кордоном, добудовуємо йому будинок. У мене троє дітей, син наразі не одружений, але має наречену. Хочемо, щоб молоде подружжя святкувало новосілля в просторому й світлому будинку. Гарні великі кімнати, простора кухня, гараж для авто, на присадибній ділянці можна посадити різну городину. Хочемо викопати й криницю, до води  — вісім-дев’ять метрів»,  — ділиться Степан Влад, який разом із майстрами порається на одному з обійсть. 

Домовилися мешканці Молодіжної й про те, що будуть вулицю асфальтувати, хоча й на гравійовану не нарікають.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.